Content Delivery Network

Tien redenen om de Cloudflare CDN te gebruiken

Tien redenen om de Cloudfare CDN te gebruiken​ 1

door Lisa Springer

Assistent Manager van WP supporters

Het succes van je WordPress website, hangt samen met de volgende dingen:

Echter zijn deze 3 elementen niet heel eenvoudig te implementeren. Vaak zijn er meerdere dingen nodig om ze samen optimaal te krijgen. Een snel thema, gebruik maken van caching en het optimaliseren van je afbeeldingen, zullen al veel schelen. Toch is dit nog niet voldoende.

Een goed hulpmiddel is namelijk door gebruik te maken van een de Content Delivery Network (CDN). Een CDN verbetert je prestaties, beveiliging en SEO strategieën op server niveau. Eén van de beste CDN’s die je kunt gebruiken is Cloudflare CDN.

Benieuw naar wat ik hierover heb te zeggen? Lees rustig verder en ik vertel je de 10 voordelen van deze CDN.

Wat is een CDN?

Een CDN is eigenlijk een ander soort type webhosting, dat zich bovenop je huidige hosting account bevindt. Door hier gebruik van te maken, krijgt je website toegang tot alle servers wereldwijd.

Normaal gesproken is je hosting afhankelijk van een klein netwerk van datacenters verspreid over het land. Hier kunnen zij zonder problemen zorgen voor een goede website ervaring in dit gebied. Echter is dit voor buitenlandse gebruikers een ander verhaal.

Tien redenen om de Cloudfare CDN te gebruiken​ 2

Soms hoeft de geografische positie niet altijd een probleem te zijn maar kan het ook komen door de hoeveelheid verkeer, het aantal download verzoeken of de visuele inhoud die opgeslagen staat op de server.

Een CDN zorgt in alle gevallen dat de server belasting afneemt door dit te verdelen over meerdere servers. Daarbij helpt een CDN om de afstand tussen de website en het je bezoekers te verkleinen, ongeacht waar ze zich bevinden. Hierdoor kunnen de in de cache opgeslagen pagina’s sneller worden afgeleverd bij je bezoekers.

“Een CDN zorgt voor een afname van de server belasting en helpt je website eenvoudig wereldwijd te verspreiden.”

3. Solved the Problem

Zelf WordPress onderhouden?

Leer al onze ins en outs van WordPress onderhoud en upgrade jouw website naar een 2.0 versie met onze GRATIS WordPress training.

Een Must-Do voor eenieder die met WordPress werkt. 

Waarom moet je een CDN gebruiken?

Naast het feit dat een CDN je website sneller laat laden, zijn er nog een aantal voordelen van deze functie, namelijk:

  • Door een CDN verbetert de gebruikservaring en je positie in Google
  • Een CDN biedt vaak extra beveiligingsfuncties
  • Met een CDN hoef je niet je vertrouwen in 1 enkele webhost te leggen

Natuurlijk kun je je afvragen of je bovenstaande allemaal nodig zult hebben wanneer je een super simpele website hebt als visite kaartje voor je bedrijf. Bedenk daarom dat dit alleen van toepassing is wanneer je een website hebt die veel verkeer ontvangt, grote bestanden of afbeeldingen bevat, software downloads aanbied of een wereldwijd publiek moet bereiken.

De 10 voordelen van Cloudflare CDN

Cloudflare

Het is mogelijk om verschillende CDN’s te gebruiken. Maar wanneer ikzelf met een website begin, maak ik altijd gebruik van de Cloudflare CDN omdat deze zo ontzettend veel voordelen biedt. In het volgende lijstje zet ik deze uiteen zodat ook jij na het lezen hiervan totaal overtuigd bent van deze geweldige CDN.

1. Goedkoopste domein registratie

Cloudflare is het goedkoopst in zijn domein registratie en de verlenging daarvan. Cloudflare maakt gebruik van transparante prijzen en doen niet aan verrassingen of extra kosten in de kleine lettertjes.

Daar houden wij van!

2. Kan een hoog internetverkeer aan

Cloudflare kan zonder problemen grote groepen website verkeer aan. Sterker nog, Cloudflare verwerkt zonder moeite zo’n 10K bezoekers per seconde.

3. Snellere DNS

Een DNS is een Domein Naam Server. Deze is verantwoordelijk voor het converteren van je domein naar een IP adres zodat je browser de website kan downloaden.

Hoe sneller de DNS server is, hoe sneller je website geladen wordt. Klinkt logisch toch?

Wanneer je een domein koopt, zorgt de domein registrator ervoor dat hier een standaard DNS bij zit. Maar wanneer je deze over brengt naar Cloudflare, zul je zien dat hij nog sneller wordt.

4. Snel, gratis en een groot bereik

CloudFlare is de snelste CDN die er is. Daarbij is hij ook nog eens gratis, waarbij je voor andere CDN’s geld moet neerleggen.

Daarbij bevat CloudFlare bijna in alle landen van de wereld servers, waardoor het ook nog eens een heel groot bereik heeft. Hieronder zie je in welke landen ze er allemaal gebruik van maken.

Cloudflare CDN Bron: https://wpbuffs.com/wordpress-cdn-plugins/

5. Gratis SSL

Wat ook veel plugins niet bevatten, is een gratis SSL certificaat. Cloudflare heeft dit wel en het is ook nog eens eenvoudig te activeren. Hierdoor zorgen ze ook voor een beveiligde omgeving.

6. Ingevoegde optimalisatie

Cloudflare zorgt naast zijn CDN ook nog op andere manieren voor het optimaliseren van je snelheid. Het bevat namelijk de volgende optimalisatie functies:

  • HTML/CSS/Javascript automatische verkleinen
  • Brotli compressie
  • Gzip
  • Rocket Loader (voor het verder optimaliseren van JavaScript)
  • WeebP en beeldoptimalisatie (alleen voor de betaalde versie)

7. Beveiliging

Geloof het of niet, maar Cloudflare bied ook een optimale bescherming tegen Brute Force en DDos aanvallen.

Het zorgt ervoor dat bedreigingen automatische worden geblokkeerd en dat je ten alle tijden toegang houdt tot je website door de handige ‘Under Attack Mode’.

Ook kun je gebruik maken van de gepersonaliseerde Firewall. Zo kun je zelf bepalen welk specifiek verkeer, IP adres of netwerk geblokkeerd moet worden.

8. Pagina regels

Wanneer je verstand en interesse hebt in server configuratie, weet je hoe moeilijk het kan zijn om bijvoorbeeld Apache/Ngix te configureren om niet-https om te leiden naar https.

Cloudflare zet dit eenvoudig voor je om, zonder gebruik te maken van de server.

9. Cloudflare Apps

Soms kan het lastig zijn om andere apps en scripts toe te voegen aan je website. Je hebt dan te maken met broncode die lastig te installeren kan zijn.

Met Cloudflare Apps kun je kiezen uit een groot aantal plugins/scripts van anderen die eenvoudig op je website geïnstalleerd kunnen worden.

10. Google Analytics

Google Analytics is een ideaal systeem om bij te houden hoeveel bezoekers je krijgt en wat hun gedrag is. Helaas zijn deze cijfers in sommige landen geblokkeerd.

Met CloudFlare heb je altijd accurate analyses en ben je precies op de hoogte van wat voor verkeer en langskomt op jouw website.

Conclusie

Tien redenen om de Cloudfare CDN te gebruiken​ 3Zoals je ziet, geeft het gebruik maken van een CDN je heel veel voordelen. Cloudflare is een gratis CDN die je niet alleen kan ondersteunen in de laadtijd van je website maar nog veel meer voordelen met zich mee brengt. Laat je daarom niet langer van de wijs brengen en maak gebruik van deze gratis plugin.

Bij WPsupporters zijn we groot fan van Cloudflare en maken hier dan ook altijd gebruik van. Nog niet overtuigd? In de Hipex.io Cloudflare gids vindt je nog meer informatie.

Mocht je meer vragen hebben over snelheidsoptimalisatie of over onze onderhoudscontracten, mail ons dan via remco@wpsupporters.com.

Geef ons een beetje support, en deel met belangstellenden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.