Snelle WordPress thema’s

en wat je moet weten voordat je er 1 kiest

Snelle WordPress thema's van 2020 1

door Lisa Springer

Assistent Manager van WP supporters

WordPress thema’s kunnen je een overweldigend gevoel geven wanneer je er naar opzoek bent. Er zijn duizenden verschillende soorten en maten. De 1 ziet er nog beter uit dan de ander waardoor het heel moeilijk is om te kiezen.

In dit artikel vertellen we je eerst een aantal dingen waar je WordPress thema aan moet voldoen en gaan we vervolgens in op de snelle WordPress thema’s.

Wat je moet weten voordat je een thema gaat aankopen

1. Streef naar eenvoud

Veel WordPress thema’s worden geleverd met veel verschillende kleuren, lay-outs en animaties. Natuurlijk is dat allemaal prachtig maar heb je het ook nodig? In de meeste gevallen niet.

Zoek daarom naar een thema met een simpele ontwerp lay-out, die je helpt jouw doel te ondersteunen. Het moet er mooi uit zien maar vergeet alle poespas.

Het doel van een goed webdesign is om gebruikers op een eenvoudige en aantrekkelijke manier te helpen om hun informatie te vinden. Hier dien jij je dus op te focussen.

Ga daarom niet voor een thema met teveel tierelantijnen waardoor gebruikers de weg niet kunnen vinden of omdat het zo chaotisch wordt dat het je geen nieuwe klanten oplevert.

2. Responsive thema’s zijn de nieuwe standaard

Een aantal jaren geleden was het aanschaffen van een responsieve thema nog optioneel. Je hoefde er niet perse voor te kiezen. Tegenwoordig met de huidige mobiele markt kun je niet meer zonder responsive thema.

Responsive thema’s passen hun lay-out aan op de verschillende schermformaten van apparaten. Google toont mobielvriendelijke website bovenaan in hun mobiele zoekresultaten. Ongeacht of een niet responsieve website betere informatie heeft.

snelle wordpress thema's

De meeste WordPress thema’s zijn van zichzelf al responsive. Toch bestaan er nog steeds verkopers die thema’s verkopen die niet mobielvriendelijk zijn. Het is dus goed om hier op te letten.

De makkelijkste manier om te testen of je thema mobielvriendelijk is of niet, is door het formaat van je browser scherm te wijzigen. Indien de lay-out zichzelf niet automatisch aanpast, weet je dat je te maken hebt met een niet mobiel vriendelijk thema.

3. Kies een thema dat op verschillende browsers werkt

De gebruikers van de website kunnen altijd via verschillende browsers binnen komen. Het is daarom ook belangrijk dat op ieder browser je thema even goed werkt.

Opnieuw hebben de meeste WordPress thema ontwikkelaars dit al voor je getest met behulp van geavanceerde hulpprogramma’s. Toch zijn er altijd ontwikkelaars die het thema niet geschikt maken voor alle verschillende browsers.

Test daarom zelf altijd het thema op verschillende browsers en vergeet hierbij niet om dit ook op je mobiel te testen.

4. Kies een thema dat plugins ondersteunt

De grote kracht achter WordPress zit hem in de handige plugins die het bevat. Met deze plugins kun je in principe alles doen wat je wilt, zolang je de juiste hebt en ze regelmatig blijft updaten.

Er zijn veel verschillende WordPress plugins, er is voor ieder wel wat wils. Wij hebben in een artikel een aantal snelheid optimalisatie plugins voor je op een rijtje gezet zodat je website en thema super snel blijft werken.

Zorg ervoor dat je WordPress thema deze plug ins altijd ondersteunt. Mocht je hierover twijfelen, vraag het dan aan de thema ontwikkelaar.

5. Meertalige of vertaalbare thema’s

Natuurlijk schrijf je in eerste instantie je site in je eigen moedertaal. Toch kan het zijn dat je bedrijf zodanig uitbreid dat je de website graag ook in andere talen wilt uitgeven, bijvoorbeeld in het Engels.

Zorg er dan voor dat je WordPress thema klaar is voor een vertaling of dat je hij meertalige plugins ondersteunt.

6. Gebruik de juiste Pagebuilder

Pagebuilders zijn WordPress plugins die je kunnen helpen om mooie pagina lay outs te maken.

Veel premium WordPress thema’s leveren een vooraf geïnstalleerde pagebuilder bij hun thema. Echter is dit niet handig wanneer je van thema wisselt. Je zal dan alle pagina’s moeten overzetten.

Om deze reden raden wij je aan om een eenvoudig thema aan te schaffen zonder pagebuilder en apart hiervan een pagebuilder aan te schaffen.

elementor pagebuilder

Een voorbeeld hiervan is Elementor. De nummer 1 pagebuilder van dit moment en de komende jaren. Hij is ontzettend gebruiksvriendelijk en werkt samen met alle thema’s.

Lees ook onze Elementor review, zodat je op de hoogte bent van alle inns en outs rondom Elementor.

7. Support opties

Bedenk voordat je een WordPress thema aanschaft, hoeveel hulp je misschien nodig zult hebben met het installeren etc. hiervan. De meeste gratis WordPress thema’s bevatten namelijk weinig ondersteuning.

Mocht je wel graag wat hulp ontvangen, kies dan voor de betaalde versie van het thema dat je wilt. De meeste premium WordPress thema’s bieden dit al aan in een gedetailleerde documentatie met 1 jaar ondersteuning via de e-mail.

8. Ga voor een SEO vriendelijk thema

Je WordPress thema kan een cruciale rol spelen in de SEO vriendelijkheid van je website. Een thema dat veel code bevat, kan de prestaties van je website in de zoekmachine beïnvloeden. Daarbij kan het je website laadtijd ook ernstig vertragen.

De meeste WordPress thema ontwikkelaars zullen hun thema analyseren op SEO vriendelijkheid. Je kunt dit dan terug vinden in de uitleg die ze geven over het thema of wanneer dit er niet staat, aan hen vragen.

9. Check de reviews

Zoals bij iedere aankoop, is het altijd verstandig om te kijken wat de personen die jouw voor zijn gegaan, van dit product vonden. Lees daarom altijd de reviews.

De meeste WordPress thema’s worden beoordeeld door middel van het aantal sterren. Wij vinden het vaak nuttig om de lage ratings na te lezen om te zien of er echt minpunten zijn aan het thema.

“Wees kritisch in het installeren van plugins. En installeer alleen de plugins waarvan je zeker bent dat ze goed ontwikkeld zijn en die je echt nodig hebt.”

Meer informatie?

Gratis WordPress snelheid optimalisatie ebook
WordPress onderhoud snelheidsoptimalisatie

De 12-stappen checklist
voor een laadtijd binnen 2 seconden

De snelste thema’s voor bedrijven

Ben je op zoek naar een snel zakelijk WordPress thema? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Wij hebben uit vele onderzoeken bekeken welke snelle WordPress thema’s er het meest geschikt zijn voor een zakelijke website. Natuurlijk zijn er veel meer dan onze selectie maar wij wilden alleen het beste van het beste dus daarom deze top 5.

1. Astra

snelle wordpress thema's

Astra is een erg populair WordPress thema. En je voelt hem waarschijnlijk al aankomen… we gebruiken hem zelf ook!

Astra is multifunctioneel en bied veel verschillende opties om jouw zakelijk website naar een hoger level te brengen. Het Astra thema is volledig aanpasbaar en je kunt dus alles naar eigen smaak inrichten. Astra ondersteunt ook WooCommerce, wat erg handig kan zijn wanneer je een webshop runt op dezelfde website.

Daarbij is het ook nog eens super snel waardoor je pagina laadtijd op orde blijft wanneer je gebruik maakt van dit thema.

Pluspunt: dit thema is gratis verkrijgbaar.

2. Total

Snelle WordPress thema's van 2020 2

Total is een verbazingwekkend snel maar eenvoudig WordPress thema. Het bevat alles wat je nodig hebt exclusief tirenlantijnen. Uiteraard is het geoptimaliseerd voor SEO en mocht je in de toekomst gebruik willen maken van Woocommerce dan is dit ook zeker mogelijk.

Dit alles komt wel een prijskaartje, voor 59 dollar is hij van jouw.

3. Avada

Avada is 1 van de super snelle WordPress thema’s voor bedrijven en zakelijke websites.

Echter ondanks dat het zo snel is, is het niet super gebruiksvriendelijk voor de startende WordPress ondernemer. Het bevat namelijk veel verschillende functies en tools die de gebruiker misschien wat kan overrompelen.

Mocht je opzoek zijn naar een wat sneller en geavanceerder thema dan is dit een goede keuze. Het aanschaffen van dit thema kost 60 dollar.

Snelle WordPress thema's van 2020 3

4. Neve

Neve is een mooi gratis lichtgewicht thema dat het best gebruikt kan worden door kleine bedrijven of webshops.

Het Neve thema bevat felle kleuren en komt samen met veel verschillende lettertypen. Ook werkt het goed samen met verschillende pagebuilders.

5. Guten Theme

Snelle WordPress thema's van 2020 4

Zoals de naam al aangeeft, is dit thema vernoemd naar de Gutenberg Editor.

Dit fijne zakelijke thema komt samen met Gutenberg blocks om je lay-out nog mooier te maken. Daarbij is het volledig geoptimaliseerd voor snelheid en performance van je website.

En als klap op de vuurpijl is hij nog gratis ook, een hebbertje dus!

Mocht je je nu afvragen wat of wie in godsnaam Gutenberg is, lees dan even onze review over de nieuwste Editor van WordPress. 

De snelste thema’s voor webshops

Natuurlijk begrijpen we als WordPress specialisten maar al te goed dat je als webshop eigenaar opzoek bent naar thema’s die hier op gespecialiseerd zijn. Daarom hebben we ook onderzocht welke snelle WordPress thema’s het meest geschikt zijn voor jouw webshop.

1. Electro

Het Electro thema is voornamelijk gespecialiseerd op elektronische webshops. Toch is het een erg snel WordPress thema en kunnen er natuurlijk ook andere webshops op gebouwd worden.

Snelle WordPress thema's van 2020 5

Je zult voor dit thema wel geld (59 dollar) moeten neerleggen maar dan krijg je wel een compleet webshop thema.

2. Hestia

Hestia is een gratis WordPress thema, perfect voor WooCommerce websites. Het wordt geleverd met een bijbehorende plugin die klanten getuigenissen en services op de startpagina toevoegt.

Daarbij is het een erg mooi en eenvoudig in te stellen thema dat je aan kunt passen naar de jouw persoonlijke smaak.

3. Storefront

Storefront is het WordPress thema van WooCommerce zelf. Het bevat onder andere verschillende lay-outs, ondersteuning van live thema aanpassingen en widgets om je te helpen het thema in te stellen.

Woocommerce geeft dit thema gratis weg en bevat geïntegreerde Woocomerce extensies.

4. Stockholm shop

Stockholm shop is een mooi thema wanneer je een webshop waarop je bijvoorbeeld kleding verkoopt. Dit thema bevat veel demo’s en beeldende uitleg van producten. Ook bevat het veel verschillende extra’s zoals het maken van een verlanglijst online.

Naast dit alles heeft het ook een super snelle laadtijd, waardoor hij zeker bij onze favoriete snelle WordPress thema’s thuis hoort.

Let op: je kunt dit thema alleen betaald aanschaffen (69 dollar).

5. Schema shop

Schema shop is een erg geschikt en snel thema wanneer je opzoek bent naar een hoofdpagina met daarnaast een webshop. Het is een vrij eenvoudig thema waarbij je veel verschillende kanten op kunt.
Aan het Schema shop thema hangt wel een prijskaartje, 69 dollar maar liefst.

De snelste gratis thema's

Wanneer je niet opzoek bent naar een specifiek thema voor een bepaald soort website, kun je eens een kijkje nemen bij deze 5 snelle WordPress thema’s.

We hebben ze zorgvuldig voor je geselecteerd uit verschillende soorten onderzoeken en bevatten dus allemaal een super snelle laadtijd en ze zijn.

1. Adonia

Een van de meest eenvoudige blog thema’s waar je mee kunt werken is Adonia. Ideaal om je gedachten of verhalen te delen zonder teveel poespas.

Snelle WordPress thema's van 2020 8

En met een super snelle laadtijd een goede kandidaat voor in deze lijst.

2. Bento

Bento bevat veel verschillende proffessionele lay-outs, waaronder ook een sjabloon voor je zakelijke website.

Daarbij bevat het super veel functies en werkt het met veel verschillende kleuren combinaties en Google lettertypen. Omdat het gratis is en een snelle laadtijd heeft, is dit het perfecte thema voor als je opzoek bent naar iets meer dan eenvoud.

3. Hueman

Het Hueman thema is een multifunctioneel snel WordPress thema. Het is heel makkelijk aanpasbaar en levert verschillende lay-out keuzes. Zo kun je het scherm onder verdelen in 1, 2 of zelfs 3 kolommen.

Ook bied het een navigatie menu en kan er een speciaal social media menu worden ingebouwd. Hierdoor is het een veel gebruikt thema voor magazines, persoonlijke websites of kleine bedrijven.

4. Vantage

Vantage is voornamelijk een erg flexibel WordPress thema dat voor bijna elke soort website wel kan worden gebruikt. Het is heel eenvoudig aanpasbaar met behulp van verschillende soorten plugins.

Ook is het geoptimaliseerd voor snelheid en performance en kan worden gebruikt voor e-commerce websites.

5. Minimaze

Minimaze is een eenvoudig zakelijk WordPress thema. Het bevat een mooie combinatie van zwarte en witte kleuren voor de achtergrond, lettertypen en randen.

Daarbij is het sterk geoptimaliseerd voor SEO, zodat het je website verkeer laat groeien. Een mooi thema voor wanneer je een blog of portfolio bijhoudt op je website.

Snelle WordPress thema's van 2020 10

 

Geef ons een beetje support, en deel met belangstellenden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lees ook:

4 reacties op “Snelle WordPress thema’s van 2020”

 1. Snelle WordPress thema's van 2020 14

  Ik mis Enfold op de lijst? Toch zeker een van de snelste thema’s met uitstekend support en een zeer gebruikersvriendelijk pagebuilder systeem en volledig te customizen.

  1. Snelle WordPress thema's van 2020 15
   Remco Nieuwenhuizen

   He Bart,

   We zijn bekend met Enfold maar moeten natuurlijk wel een keuze maken. Het is 1 van de meest verkochte themes op Themeforest dus ze doen het goed. De reden dat we hun achterwege hebben gelaten is omdat wij de pagebuilder, in vergelijking tot bijvoorbeeld Elementor, geen vooruitgang vinden. Maar mooi om te horen dat jij er wel tevreden over bent.

   Thanks voor je bericht!

   MVG Remco

 2. Snelle WordPress thema's van 2020 16

  Leuk dat jullie zo positief over Elementor zijn. Ik gebruik het nu jaar of twee en ben erg tevreden. Ook over hun ondersteuning. En met hun gratis thema Hello kan je veel kanten uit en is ook snel.

  1. Snelle WordPress thema's van 2020 15
   Remco Nieuwenhuizen

   He Peter, Elementor heeft wat ons betreft het “pagebuilder gevecht” gewonnen. Hello is ook zeker een thema wat naadloos samenwerkt, toch kiezen wij voor Astra omdat die volgens ons nog minimalistischer en sneller is. Bedankt voor je reactie!

   MVG Remco

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.