Waarom WordPress?

De 6 belangrijkste redenen om te werken met WordPress

Waarom WordPress? De 6 belangrijkste redenen om te werken met WordPress 1

door Lisa Springer

Assistent Manager van WP supporters

Een van de vragen die we vaak krijgen is: waarom zou ik WordPress gebruiken? Is mijn oude website niet goed genoeg? Waarom moet ik vanaf een ander platform overstappen op WordPress?

Wanneer je deze vragen stelt, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel delen we de 6 belangrijkste redenen waarom je WordPress zou moeten gebruiken. We behandelen ook alle verschillende soorten websites die je met WordPress kunt maken, en laten populaire sites zien die WordPress gebruiken.

De onderdelen die zometeen aan bod komen:

Voor welk soort websites kun je WordPress gebruiken
De 6 belangrijkste redenen om te werken met WordPress
1. WordPress is gratis
2. WordPress is gemakkelijk aan te passen met thema’s en plugins
3. WordPress is SEO vriendelijk
4. WordPress is zeer gebruiksvriendelijk
5. WordPress is veilig
6. WordPress werkt samen met verschillende media
Conclusie

Een van de meest voorkomende misvattingen over WordPress is dat het slechts een blog platform is.

Dat is niet.

Hoewel WordPress begon als een content management systeem speciaal voor bloggers, is het door de jaren heen uitgegroeid tot een krachtige website builder.

Het beste van WordPress is, dat het gemakkelijk te gebruiken en flexibel genoeg is om verschillende soorten websites te maken. Dat is de belangrijkste reden waarom WordPress zo populair is geworden. Volgens een recent onderzoek is WordPress verantwoordelijk voor 32,3% van alle websites op internet.

Vanwege de robuuste functies gebruiken veel van de topmerken WordPress voor hun websites, waaronder Endemol, Vidley, Sony, Disney, VTwonen en meer.

Voor welke soort websites kun je WordPress gebruiken?

WordPress kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. Van een eenvoudige website tot een uitgebreide webshop en alles daar tussenin.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van de verschillende soorten websites die je kunt maken met WordPress:Waarom WordPress? De 6 belangrijkste redenen om te werken met WordPress 2

  • Blog
  • Zakelijke website
  • Webshop
  • Lidmaatschap website
  • Online cursussen

Zoals je ziet, kun je verschillende kanten op met een WordPress website. Daarnaast is dit ook nog eens volledig aan te passen naar jouw smaak door de vele handige tools die WordPress biedt.

Hier gaan we straks nog verder op in.

3. Solved the Problem

Zelf WordPress onderhouden?

Leer al onze ins en outs van WordPress onderhoud en upgrade jouw website naar een 2.0 versie met onze GRATIS WordPress training.

Een Must-Do voor eenieder die met WordPress werkt. 

De 6 belangrijkste redenen om te werken met WordPress

1. WordPress is gratis

WordPress is gratis. Dit betekent dat je het gratis kunt downloaden, installeren, gebruiken en wijzigen zodat het aan jouw eisen voldoet. Je kunt het gebruiken voor elk soort website dat je wilt maken.

Hoewel de WordPress software zelf gratis is, heb je wel een domeinnaam en webhosting nodig om het te kunnen installeren.

Een domeinnaam is het adres van je website op internet. Dit is dus wat je bezoekers in de adresbalk van jouw website zien staan. Bij onze website is dit bijvoorbeeld: www.wpsupporters.com.

Een webhosting is als het ware het huis van jouw website. Hier worden alle website bestanden opgeslagen. Zelf maken wij gebruik van Siteground. Deze bieden verschillende pakketten aan, waaronder een speciaal WordPress hosting pakket.

Meer hosting aanbevelingen nodig? Bekijk hier een selectie van de beste WordPress hosting providers. 

Natuurlijk kun je dit alles ook uit laten besteden. Je neemt dan contact op met een webdesigner die jouw website zal ontwerpen. Zij kunnen naast het designen en ontwerpen van je nieuwe website ook de webhosting op zich nemen.

2. WordPress is gemakkelijk aan te passen met thema’s en plugins

Een groot deel van de mensen die WordPress gebruiken, is geen webdesigner of programmeur. In feite beginnen de meeste mensen WordPress te gebruiken zonder enige voorkennis van het ontwerpen van websites.

Voor niet-technisch onderlegde mensen is WordPress de perfecte oplossing omdat er duizenden gratis website thema’s zijn waaruit je kunt kiezen. Er is een perfect WordPress thema voor zowat elk soort website (of het nu een blog, bedrijfssite of een online winkel is).

Daarbij zijn WordPress thema’s eenvoudig op je smaak aan te passen omdat veel ervan een eigen optiepaneel hebben waarmee je kleuren, logo’s en achtergronden kunt wijzigen.
Door al deze mogelijkheden is het niet nodig om gebruik te maken van code.

Door gebruik te maken van plugins, kun je ook andere functies toevoegen aan je website. WordPress plugins werken als een soort apps voor je website. Door deze te gebruiken kun je bijvoorbeeld Google Analytics, contactformulieren of een abonnement toevoegen aan je website.

Net als bij de thema’s heb je met plugins ook premium en gratis versies. Wij hebben een selectie gemaakt van de beste WordPress plugins die wij ook gebruiken. 

Waarom WordPress? De 6 belangrijkste redenen om te werken met WordPress 3

3. WordPress is SEO vriendelijk

WordPress is geschreven met een standaard hoogwaardige code die ervoor zorgt dat zoekmachines als bijvoorbeeld Google van WordPress houden. Hierdoor scoren WordPress websites automatisch hoger in de zoekmachines.

Door dit ontwerp is WordPress zeer SEO vriendelijk. Daarnaast bevat WordPress nog een aantal handige SEO plugins die je kunt installeren om je website nog meer te optimaliseren voor SEO.

In ons artikel over SEO plugins kun je terug vinden welke SEO plugins hier het meest geschikt voor zijn. 

4. WordPress is zeer gebruiksvriendelijk

WordPress bevat een ingebouwd beheersysteem voor het updaten van thema’s, plugin of WordPress kern updates. Dit systeem wordt georganiseerd vanuit het dashboard van WordPress. Hierdoor kun je dus heel eenvoudig alles updaten.

WordPress geeft zelf aan wanneer er een nieuwe versie van plugin, thema’s of kern bestanden is. Hierdoor ben je altijd op tijd met het updaten hiervan.

Om je gegevens te beschermen tegen hackers of andere infecties, kun je een WordPress backup plugin downloaden die automatisch backups maakt zodat je gegevens ten alle tijden op een externe locatie staan opgeslagen.

Onze favoriet is de plugin BackupBuddy, maar om je eigen keuze te maken raden wij onze artikel: de 5 beste WordPress backup plugins aan. 

5. WordPress is veilig

WordPress wordt beschouwd als een zeer veilig platform voor het runnen van een nieuwe website. Helaas is het ook 1 van de populairste content managementsystemen om te gebruiken en hierdoor ook te kraken.

Net als in het echte leven, kan ook het internet een onzekere plek zijn. Er staan altijd kapers op de kust die zoveel mogelijk websites in handen proberen te krijgen. Hierdoor is het extra beschermen van je WordPress website van groot belang.

Met een aantal eenvoudige aanpassingen kun je dit al voor elkaar krijgen. Lees hier onze stappen voor het beveiligen van je WordPress website.

Zelf maken wij gebruik van Ithemes security Pro. Hiermee beschermen wij ons imperium tegen aanvallen van buitenaf.

6. WordPress werkt samen met verschillende media

WordPress beperkt zich niet alleen tot het schrijven van tekst. Het wordt ook geleverd met een aantal ingebouwde media om afbeeldingen, audio en video bestanden te kunnen verwerken.

WordPress ondersteunt Youtube, Instagram, Twitter, Facebook en Soundcloud audio. Je kunt dit soort media inpassen door simpelweg de URL te plakken in de WordPress berichten editor.
Easy dus!

Conclusie

WordPress is zoals je ziet, niet voor niets zo een populair content management systeem dat over de hele wereld gebruikt wordt. WordPress biedt vele mogelijkheden om jouw creatieve ideeën te verwerken in een website.

WordPress bevat verschillende handige tools, thema’s en plugins en is daarbij ook nog eens een zeer veilig platform waar jij je website op kunt laten draaien.Ben je ook zo enthousiast geworden over WordPress???Ga aan de slag of start een gesprek met onze WPsupporters die je nog meer kunnen informeren over het WordPress platform. Klik op de whatsapp button rechts onder aan de pagina of stuur een mail naar: remco@wpsupporters.com

Geef ons een beetje support, en deel met belangstellenden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.