Top 11 beste WooCommerce plugins

De beste WordPress plugins voor jouw WooCommerce webshop

Top 11 beste WooCommerce plugins 1

door Remco Nieuwenhuizen

Eigenaar van WPsupporters

Oorspronkelijk is WordPress een CMS-systeem voor blogs en daardoor ook eigenlijk niet geschikt voor het maken van een webshop. En gelukkig werd daar in 2011 verandering in gebracht door WooCommerce!

WooCommerce is een open source plugin, die je in staat stelt om een webshop op te zetten binnen WordPress. Hoewel het een ongekend populaire plugin is, zijn de features redelijk basic en zijn er al gauw extra plugins nodig wanneer je extra of complexe functionaliteit wilt toevoegen.

Het is sowieso nooit af te raden om je eens te verdiepen in plugins die de WooCommerce functionaliteit nog beter kunnen maken dan dat die eigenlijk al is. Anyway, in dit artikel maken wij een lijstje van onze favoriete WooCommerce plugins, maar voordat we beginnen geven we je eerst nog een paar tips.

Wat zijn de juiste WooCommerce plugins voor jouw website?

Voordat we een lijstje neerkwakken, wil ik je eerst nog een paar tips meegeven. Het is namelijk zo, dat plugins ervoor zijn gemaakt om een bepaalde functionaliteit toe te voegen. Daarom is het ook belangrijk om erg gericht te werk te gaan en juist te kiezen voor plugins waarmee jij je doel bereikt.

De reden waarom ik dit zeg, is omdat ik in de jaren al heb gemerkt dat er voor WooCommerce soms verschillende plugins nodig zijn om een simpele functie toe te voegen. Het gaat dan vaak om gratis plugin, terwijl een premium plugin wel alle functionaliteit bevat die je nodig hebt.

Ik wil niet direct zeggen dat je altijd maar voor premium plugins moet gaan, maar wel dat je geen plugins gaat installeren die je niet nodig hebt. Ze kunnen namelijk je webwinkel traag maken en laten we ook niet vergeten dat veel plugins na een bepaalde tijd geen updates meer ontvangen en hierdoor dus verouderen, met alle gevolgen van dien.

Daarom is de belangrijkste tip, om niet te overdrijven met plugins, maar puur bruikbare plugins te installeren om een bepaalde functionaliteit toe te voegen! Lees ook ons ultieme WordPress plugin gids

“Met WooCommerce heb je een goede basis staan, met WooCommerce plugins bereid je die basis uit.”

We trappen af met Mollie

Mollie kennen we allemaal wel. Het is een Nederlandse betalingsprovider, die IDEAL ondersteunt en nog veel meer betaalmethodes (nationaal en internationaal). Omdat er in Nederland veel gebruik gemaakt wordt van IDEAL, begin ik dan ook met Mollie.

Met Mollie kun je kinderlijk eenvoudig IDEAL en andere betaalmethodes aan je WooCommerce website toevoegen. Dit biedt verschillende voordelen, zoals een betere conversie en een betere klantenervaring! In mijn ogen is de plugin van Mollie onmisbaar, mits je natuurlijk gebruik wilt maken van een andere betalingsprovider.

Woosa

Met Woosa kan je jouw webshop gemakkelijk koppelen met platformen als Bol.com en Amazon.nl. 

De plugins van Woosa worden gemaakt vanuit Lelystad en de ondersteuning is dan ook lekker in het Nederlands. Het is niet de eerste stap waar je aan zult denken als je een WooCommerce webshop maakt, maar zeker onmisbaar als je verder wilt groeien.

Wij zijn in ieder geval fan en zijn dan ook erg gelukkig dat wij ons officieel partner van Woosa mogen noemen.

MyParcel

Nog iets van Nederlandse bodem en superhandig! Via MyParcel kun je jouw pakketjes verzenden. Dat is natuurlijk mooi, maar ook nog eens een stuk goedkoper! Daarnaast kun je gebruik maken van de MyParcel plugin en dan kom je pas echt professioneel voor de dag!

Deze plugin biedt je namelijk de mogelijkheid om verzendlabels te exporteren, downloaden en printen, gewoon vanuit WooCommerce! Daarnaast kun je de Track & Trace code automatisch meesturen met de orderbevestiging en afleverdagen + tijden weergeven. Ook kun je Nederlandse en Belgische klanten extra bezorgopties aanbieden gedurende de checkout. Voordelen hoef ik dan ook niet meer te noemen, lijkt me zo!

WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips

Dit is een relatief simpele, maar tegelijkertijd zeer krachtige plugin. Deze plugin stelt je in staat om direct een PDF factuur mee te sturen met de bevestigingsmail. Hier zijn extra templates voor te vinden, die je in staat stellen om de PDF’s ook nog aan te passen aan je eigen huisstijl.

Facturen worden meegestuurd met de bevestigingsmail, maar zijn uiteraard ook via “Mijn Account” te downloaden. Hoewel de gratis versie al redelijk uitgebreid is, biedt de premium versie ook nog wel een paar interessante voordelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om PDF Proforma facturen, Creditnota’s e-mailpakbonnen en nog veel meer te maken! Bestellingen kunnen ook automatisch naar je printer verstuurd worden.

Checkout Field Editor

WooCommerce maakt gebruik van standaardvelden, maar wat nou als je velden wilt toevoegen of juist velden wilt verwijderen? Dan kun je in de code gaan wroeten, of daar iemand voor inhuren. Gelukkig kan het ook makkelijker! En wel met de Checkout Field Editor.

Met deze simpele en krachtige plugin kun je checkoutvelden aanpassen zonder code! Enkele voorbeelden zijn het toevoegen van een tekstveld omdat je meer informatie nodig hebt. Of selectievakjes toevoegen, waarin klanten kunnen kiezen uit bijvoorbeeld bezorgopties. Noem het maar, the sky is the limit!

Checkout Field Editor wordt vooral gebruikt door bedrijven die meer functionaliteit willen toevoegen. Of door bedrijven die iets meer informatie nodig hebben. Vooral door B2B winkels wordt deze plugin vaak gebruikt.

Tawk.to Live Chat

Top 11 beste WooCommerce plugins 5Vroeger stonden telefoons vaak roodgloeiend bij webshops, maar klanten willen vaak sneller antwoord en vooral niet wachten. Moeten klanten te lang wachten in een telefoonrij? Dan haken ze af en loop je de kans dat ze naar een andere webwinkel gaan.

Hier komt Tawk.to in actie. Tawk.to is geen speciale WooCommerce plugin, maar wel onmisbaar! Met deze plugin heb je namelijk de mogelijkheid om een live chat te starten met bezoekers en zij natuurlijk weer met jou. Naast een live chat, biedt Tawk.to nog een aantal extra mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld bezoekers volgen en exact zien wat zij op je website doen.

Dit opent vele deuren en stelt je in staat om te ontdekken wat nou juist goed gaat of waar het misschien wel mis gaat. Tawk.to is zeer krachtig en bovendien gratis!

Enhanced Ecommerce Google Analytics Plugin

Nou we toch al met een stukje sales en marketing bezig zijn, laten we deze plugin dan ook maar niet achterwege laten. Google Analytics is natuurlijk zeer krachtig, maar deze plugin doet daar nog een schepje bovenop. Of eigenlijk niet echt een schepje bovenop, maar hij zorgt ervoor dat er gedetailleerdere data wordt verzameld en deze nog duidelijker wordt geïnterpreteerd binnen Google Analytics.

In eerste instantie zorgt deze plugin ervoor dat Google Analytics goed functioneert op je webshop, maar daarnaast wordt er ook nog voor gezorgd dat je een beter inzicht krijgt over wat er precies gebeurt. Waar je geld verdient en ook waar je geld verliest. Met deze plugin in combinatie met Google Analytics kun je jouw webshop nog beter optimaliseren voor sales!

Abandoned Cart Lite for WooCommerce

Hoe frustrerend kan het zijn, wanneer je bestellingen ziet die niet zijn afgerekend. Wetende dat deze klant wellicht niet meer terug zal komen om alsnog af te rekenen? Dit kan erg frustrerend zijn, maar gebeurt ontzettend vaak en kan verschillende redenen hebben.

Deze plugin biedt je de kans om potentiële klanten die niet hebben afgerekend alsnog te bereiken! Wanneer iemand iets in zijn/haar winkelwagentje heeft gedaan, alle gegevens heeft ingevuld maar geen betaling heeft uitgevoerd, dan heb je wel een e-mailadres kunnen bemachtigen. Deze stelt je in staat om de klant te proberen over te halen om alsnog de bestelling te plaatsen. In ruil krijgt de klant bijvoorbeeld een korting!

Veel webwinkeleigenaren maken gebruik van deze plugin en met veel succes! Het mooie van alles is dat Abandoned Cart Lite for WooCommerce een gratis plugin is. Uiteraard kun je kiezen voor meer opties en een premium versie aanschaffen.

Thank You Page Customizer for WooCommerce

Vind je de standard thank you page bij WooCommerce niet mooi? Of wil je deze gewoon een andere stijl geven? Met Thank You Page Customizer for WooCommerce kun je snel en eenvoudig de thank you page aanpassen.

Deze plugin bestaat uit een pagebuilder, maar niet zoals je waarschijnlijk gewend bent van Elementor of Beaverbuilder. Met de pagebuilder in combinatie met een gratis template kun je alles aanpassen, inclusief de velden die je normaal gesproken ziet. Als extra functie, biedt deze plugin ook nog de mogelijkheid om vervolgens een mailtje te sturen met een coupon voor bij de volgende bestelling! Dit maakt hem dan ook extra interessant!

Rankmath

Wat is een webshop zonder SEO? Voor SEO is een goede plugin nodig, die je de mogelijkheid biedt om bij elk product of elke productcategorie een meta title en description toe te voegen. Nou zijn er wel meer van dit soort plugins, maar persoonlijk heb ik erg goede ervaringen (vooral bij webshops) met deze plugin.

Daar komt bij dat de basis gewoon gratis is en voor de meeste webshops dan ook ruim voldoende om ze te optimaliseren! Vergeet niet dat er vaak meer bij komt kijken dan een plugin, maar Rankmath geeft je alvast een goede basis, vooral bij het beginnen van een webshop!

Google Feed Manager

Ben je bekend met Google Shopping? Voorheen was het opzetten van Google Shopping een lastig klusje. Tegenwoordig is er een plugin die je kan helpen bij dit klusje. Google Feed Manager heeft een gratis en een premium versie.

Met de gratis versie kun je een feed aanmaken met een maximum van 100 producten die zonder veel moeite goedgekeurd zal worden door Google. Hierdoor kun je binnen een mum van tijd producten aan Google Shopping toevoegen! Dit levert meer bezoekers op, maar ook betere bezoekers, waarvan Google de kans hoog inschat, dat zij ook conversie zullen opleveren! Deze plugin helpt je om Google Shopping eenvoudiger en sneller op te zetten en wanneer je producten verkoopt die perfect zijn voor Google Shopping, dan is deze plugin vrijwel onmisbaar!

Samenvatting

Mocht jij je webshop willen uitbereiden met functies, dan hoop ik dat bovenstaande lijst je hiermee zal helpen.

Mocht je nou een functie willen toevoegen maar je weet niet precies hoe je dat moet doen of met welke plugin. Aarzel dan niet, de WPsupporters zijn echte WooCommerce specialisten en wij helpen jou graag.

Geef ons een beetje support, en deel met belangstellenden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.