WordPress afbeelding uploaden

Problemen met het uploaden van afbeeldingen op je WordPress website

WordPress afbeelding uploaden 1

door Lisa Springer

Assistent Manager van WP supporters

Afbeeldingen maken je website mooier. Je kunt hiermee je boodschap verduidelijken naar de bezoeker om ze vervolgens te overtuigen van jouw product of dienst. Een website zonder afbeeldingen zal het bezoekersaantal niet ten goede doen.

Toch kan zo iets simpels als een WordPress afbeelding uploaden op je website nog problemen opleveren. Vervelend genoeg gebeurd dit zelfs zonder dat jezelf echt iets verkeerd doet.

In dit artikel leggen we je uit hoe je deze problemen kunt oplossen maar ook hoe dit veroorzaakt wordt zodat je het in de toekomst kunt voorkomen.

Waardoor worden problemen met afbeeldingen uploaden in je website veroorzaakt?

Het probleem met het uploaden van afbeeldingen in WordPress wordt meestal veroorzaakt door onjuiste bestandsrechten. Je WordPress bestanden worden opgeslagen door je hostingserver en hebben specifieke bestandsrechten om te kunnen werken.

Door deze onjuiste bestandsrechten heeft WordPress moeite met het lezen of uploaden hiervan. Vervolgens zal er dan een foutmelding verschijnen in het scherm dat luidt:

‘Kan wp content/uploads niet maken. Is de bovenliggende map bruikbaar voor de server?’

Een ander teken van dit probleem is dat de afbeeldingen mogelijk uit de mediabibliotheek verdwijnen.

Nu voel ik direct een groot vraagteken boven je hoofd aankomen. Hoe kan het dan dat de bestandsrechten zijn gewijzigd terwijl hiervoor mijn site goed werkte?

De reden hiervan kan verschillend zijn. Bijvoorbeeld omdat er een verkeerde configuratie is gedaan op een gedeelde hostingserver. Of omdat een hosting provider een upgrade heeft uitgevoerd waardoor de bestandsrechten zijn veranderd.

Wanneer al het andere goed werkt op je website, zal het eenvoudig zijn om de juiste bestandsrechten toe te passen zodat het afbeelding upload probleem verdwijnt.

In het volgende onderdeel zullen we je laten zien hoe je de bestandsrechten kunt aanpassen zodat je geen problemen meer hebt met het uploaden van afbeeldingen.

WordPress afbeelding uploaden

Oplossen: Afbeeldingen uploaden op je WordPress website

Om de bestandsrechten te kunnen wijzigen heb je een FTP cliënt nodig. Deze krijg je van je hosting maatschappij wanneer je je bij hen aansluit. Met een FTP cliënt kun je inloggen op je server.

Hieronder leg ik stapsgewijs uit hoe je de bestandsrechten kunt wijzigen.

  1. Maak eerst verbinding met je website via je FTP
  2. Ga naar WP-content/folder. Hierin vind je de uploads map waar WordPress als je media uploads en afbeeldingen opslaat.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de upload map en selecteer vervolgens de bestandsrechten. Vervolgens zal er dan een venster worden geopend met de bestandsrechten.
  4. Stel de bestandsrechten voor de upload map en alle submappen in op 744. Dit kun je simpelweg doen in het numerieke vak en vervolgens klikken op ‘Alleen toepassen op mappen’.
  5. Klik vervolgens op de knop OK om deze wijzigingen toe te passen.

LET OP!: Wanneer het invullen van 744 in de map rechten het probleem niet lijkt op te lossen, probeer dan 755.
In het volgende onderdeel is het de bedoeling dat de bestandsrechten voor alle bestanden in de upload map worden ingesteld.

  1. Klik met de rechter muisknop op de upload map en selecteer de bestandsrechten.
  2. Wijzig in het venster de bestandsmachtigingen met de numerieke waarde van 644.
  3. Pas dit opnieuw alleen toe op de bestanden door op ‘Alleen toepassen op bestanden’ te klikken.
  4. Klik vervolgens op dek nop OK om deze wijzigingen toe te passen.

Nadat al deze stappen volbracht zijn, is het mogelijk om terug te gaan naar je WordPress website om daar je afbeeldingen te uploaden.

We hopen uiteraard dat dit artikel je heeft geholpen om je afbeeldingen weer zonder problemen te kunnen uploaden op je WordPress website.

Mocht het ten aanzien hiervan toch niet gelukt zijn, dan kun je altijd contact opnemen met 1 van onze WP supporters via: remco@wpsupporters.com of dit artikel raadplegen.

>>> Als je niet weet hoe je een FTP moet gebruiken, kun je dit ook altijd aan de bestandsbeheerder van je hostingmaatschappij vragen.<<<

Geef ons een beetje support, en deel met belangstellenden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.