snel WordPress support

WordPress Helpdesk

Hulp nodig met jouw WordPress website? Wij leveren unlimited WordPress hulp met onze onderhoudspakketten. Of ondersteunen je met jouw WordPress problemen.

WordPress klantenservice

De WPsupporters bieden een Nederlandstalige WordPress klantenservice voor onze klanten. 

Met onze onderhoudspakketten krijg je onbeperkt WordPress ondersteuning. 

Doordat wij al onze energie en tijd steken in onze onderhoudsklanten pakken wij geen eenmalige klussen op.

Maar geen nood. Je kunt nog steeds geholpen worden met jouw WordPress problemen.

Hieronder hebben wij uitgelegd hoe jij antwoorden kunt krijgen op al jouw WordPress vragen. 

Kom je er alsnog niet uit. Schroom dan niet en neem contact op met de WPsupporters

Wij zijn jouw grootste fan!

Antwoorden op al jouw WordPress vragen

WordPress is 1 van de meest gevarieerde content management systemen die er is. Hierdoor kan het moeilijk zijn om WordPress vragen snel en eenvoudig beantwoord te krijgen.

Indien je meerdere contacten hebt in de WordPress wereld kun je hier je vraag aan stellen, al wil je ook hun tijd niet verdoen. Ook kun je proberen om het de ontwikkelaars te vragen maar zullen die hier ten alle tijden een prijskaartje aan hangen.

Daar moet dus een oplossing voor zijn!

Wij schrijven in dit artikel 14 manieren om jouw 24/7 te ondersteunen met WordPress Help, gratis en voor niets.

De bronnen bestaan voornamelijk uit WordPress Help forums, Facebook groepen en andere manieren om je vragen gratis te stellen en laten beantwoorden.

Daarbij kun je ook altijd terecht bij ons team van WPsupporters. Wij steunen en begeleiden vele website eigenaren en freelancers in alles wat met hun WordPress website te maken heeft.

Dus mocht er nu al een vraag opkomen die je direct beantwoord wilt hebben, mail ons op: remco@wpsupporters.com

Waar we het over hebben in dit artikel:

Tips voor het gebruiken van WordPress Help bronnen en forums

Voordat we verder gaan, wil ik je eerst een aantal tips geven zodat je het maximale uit je zoektocht naar het best passende antwoord kunt halen.

WordPress Help 1

1. Veel vragen die je hebt, zijn al eens gesteld.
In veel WordPress Help forums zijn de vragen die jij hebt, al eens gesteld. Het is dus de kunst om de antwoorden hiervan te vinden voordat je zelf opnieuw de vraag stelt. Dit kun je doen door te scrollen door alle vragen of door de zoekbalk te gebruiken.

2. Houd er rekening mee dat het tijd kost om je antwoord te krijgen.
Haastig je vragen beantwoord willen krijgen, levert vaak irritatie op bij andere forum deelnemers. Als je zelf geen tijd hebt om problemen op te lossen, stel je vragen dan op tijd zodat anderen je kunnen helpen.

3. Zorg voor een goede beschrijving van je probleem.
Een onvolledige beschrijving van je probleem zorgt voor tijdverspilling. Indien er afbeeldingen, video’s of andere content betrokken zijn, deel deze dan om je probleem duidelijk te maken.

4. Houdt het onderwerp relevant voor het forum.
Sommig forums zijn gericht op specifieke interesses. Wijk hier niet zomaar vanaf met irrelevante vragen. Indien je vraag niet past bij het onderwerp van het forum, zoek dan verder.

5. Let op je manieren.
Wees beleefd en toon dankbaarheid wanneer iemand de tijd heeft genomen om je vraag te beantwoorden. Indien je een onbeleefd antwoord ontvangt, blijf dan zelf beschaafd. Dit is namelijk niet de plek om ruzie te maken maar om gesteund te worden. Zorg daarbij dat je de gedragsregels van het forum leest (indien deze aanwezig zijn), voordat je begint. 

“WordPress Help forums en WordPress Facebook groepen zijn er om je te helpen, niet om je de les te lezen.”

WordPress Help forums

WordPress Help forums zijn de meest complete trouble shoot plekken waar je antwoord kun krijgen op je vragen.

WordPress Help forums zijn beschikbaar in meerdere talen. Wij behandelen hier alleen de Engelstalige versie omdat hierin veruit de meeste gebruikers zitten en je daardoor sneller antwoord kunt krijgen op je vragen. Natuurlijk is er ook een Nederlandstalige versie indien je dit liever hebt.

WordPress.org
Indien je je website hebt gebouwd op het WordPress platform, is het misschien logisch om ook hier je antwoorden vandaan te halen wanneer je met vragen zit.

Het WordPress.org forum heeft veel verschillende bronnen om je te helpen bij het vinden van een passend antwoord.

Je kunt hier handleidingen vinden om aan de slag te gaan met WordPress en gratis toegang krijgen tot het forum met miljoenen eerdere berichten.

Omdat WordPress zo’n sterke community heeft, hebben de meeste plugin en thema ontwikkelaars hier profielen. Hierdoor kun je misschien ook antwoorden krijgen van de ontwikkelaars die de plugin of thema zelf hebben ontworpen.

WordPress Help 2

WordPress Codex
WordPress Codex is echt de kennisbank die je kunt raadplegen wanneer je technische vragen hebt over je WordPress website. 

WordPress is een open source, waardoor iedereen toegang heeft tot de kerncode en wijzigingen en verbeteringen kan voorstellen. Hierdoor is deze WordPress kennisbank eindeloos.

De meest populaire interesse gebieden zijn:

‘What You Most Need to Know About WordPress’
Dit is de belangrijkste informatie voor iedereen die een WordPress website beheert. Het bevat bijvoorbeeld informatie over hoe je een WordPress versie installeert en een handige woordenlijst van elk WordPress gerelateerde term.

‘Learn how to use WordPress’
De ultieme handleiding voor de meest eenvoudige taken in WordPress. Indien je dringende vragen hebt, neem dan eerst hier een kijkje want waarschijnlijk zul je het antwoord hier vinden.

‘Working with Themes’
Hier vind je bijna alle thema ontwikkelaars met een eigen profiel. Stel je vraag persoonlijk aan hen gerelateerd aan het exacte thema.

‘Write a plug-in’
Dit is een iets gespecialiseerder onderwerp. Mocht je overwegen om een WordPress plugin zelf te ontwikkelen dan kun je hier terecht voordat je aan de slag gaat.

‘Contribute to Development’
Op deze plek kun je aanbevelingen of opmerkingen geven over alles wat met WordPress te maken heeft. Zo maken we WordPress met zijn allen nog beter.

WordPress Facebook groepen

Natuurlijk kun je veel vinden in de WordPress forums die ik je gegeven heb. Toch is het soms fijner om live te kunnen communiceren met mensen die verstand hebben van WordPress. Dit kun je doen doormiddel van jezelf toevoegen aan een WordPress Facebook groep.

Er zijn een aantal super actieve Facebook groepen waar zowel beginners als gevorderde gebruikers vragen kunnen stellen of hulp kunnen krijgen. Dit zijn niet alleen heel handige bronnen maar ook leuke communities om je bij aan te sluiten voor het online ontmoeten van andere WordPress gebruikers.

Omdat er zowel Nederlands als Engelstalige Facebook groepen zijn, maak ik hier onderscheid tussen. Zo kun je zelf kijken wat het beste voor jou van toepassing is en het fijnst om mee te werken.

WordPress Help 3

Engelstalige WordPress Facebook groepen
– Advanced WordPress
Dit is de eerste WordPress Facebook groep die er was. Het idee achter deze groep is eenvoudig: een plek voor WordPress ontwikkelaars om ideeën en kennis te delen met de focus op de meest geavanceerde functies van WordPress.

– WordPress
Deze groep helpt je om de juiste antwoorden te vinden op je vraag in WordPress.org.

– WordPress Help
De WordPress Help Facebook groep heeft dezelfde functie als de WordPress Facebook groep. Het helpt je om de juiste antwoorden te vinden op je vraag in WordPress.org.

– WordPress Speed Up
Deze groep is er voor alle WordPress website gebruikers die hun website willen versnellen. Het is een groep van WordPress.org dus ze helpen je ook om hier je informatie in terug te vinden.

– Elementor community
Hier vindt je de specialisten op het gebied van de Elementor page builder.

Nederlandstalige WordPress Facebook groepen
– WordPress HELP Nederland
De grootse Nederlandse Facebook groep die je op elk gebied van WordPress een vraag kunt stellen.

– Durftevragen over Woocommerce
Een Nederlandse Facebook groep die je kan helpen bij al je Woocommerce vragen.

– WordPress Maintenace, Speed and Security De Facebook groep van WPsupporterts. Hier kun je terecht voor al je vragen over WordPress onderhoud, snelheid en beveiliging.

– WordPress Support NL-BE
Nog een Nederlands/Belgische Facebook groep die je heel breed kunnen ondersteunen bij vragen of problemen over WordPress.

Mocht je meer specifieke vragen hebben dan kun je natuurlijk altijd op Facebook naar groepen zoeken die hier de meeste informatie over bevatten. Een voorbeeld hierin is wanneer je vragen hebt over het Astra thema van WordPress. Tik dit in, in de zoekbalk van Facebook en stel dan je vraag in die specifieke Facebook groep.

Wat te doen wanneer niets werkt?

Ondanks dat je heel veel informatie kunt vinden op WordPress Help forums of in Facebook groepen, kan het natuurlijk altijd dat je toch geen oplossing vindt voor je probleem.

Vaak betekent dit dat je meer gespecialiseerde hulp of betaalde ondersteuning nodig hebt.

Thema ondersteuning
Indien je specifieke problemen hebt met een WordPress thema, raden we je aan om contact op te nemen met de Theme Shop of het online service centrum van het desbetreffende thema. Zij bieden gespecialiseerde thema ondersteuning en zijn waarschijnlijk de beste oplossing voor het oplossen van je problemen.

Indien het te moeilijk is om je probleem op te lossen, kunnen zij je doorverbinden naar een betaalde oplossing.

Plugin ondersteuning
Indien je en specifiek plugin probleem hebt, neem dan contact op met de ontwikkelaar. Omdat zij de gehele code kennen, zijn ze je beste optie tot het oplossen van problemen. Je kunt ze heel eenvoudig vinden via Google en hebben (bijna) altijd een eigen online service centrum.

WP Supporters
Natuurlijk is het het fijnst om je problemen en vragen opgelost te krijgen doormiddel van gratis en snelle hulp. Toch is het belangrijk om je te beseffen dat wanneer het probleem een grote omvang heeft of juist heel gespecialiseerd is, het beter is om niet zelf verder te ploeteren.

WPSupporters is een gespecialiseerd WordPress onderhoudsbedrijf en kunnen je ondersteunen in alles wat met WordPress te maken heeft. Wij ondersteunen momenteel veel ondernemers met een WordPress website en white label partners. Je hoeft dus nooit meer te zoeken naar WordPress ondersteuning want wij zullen altijd voor jou klaar staan.

Mocht je een vraag hebben of ondersteuning willen bij je WordPress problemen, schroom niet en stuur een mail naar: hello@wpsupporters.com.

Wij helpen je graag!

wpsupporters