WordPress onderhoudscontract

Wat je moet weten voordat je hier aan begint

WordPress onderhoudscontract, alles wat je moet weten voordat je eraan begint. 1

door Lisa Springer

Assistent Manager van WP supporters

WordPress onderhoud is een term waar je niet direct mee wordt geconfronteerd wanneer je het populairste content management systeem van de wereld gebruikt. Het is namelijk een best wel onderschat onderwerp.

Toch anticiperen veel website bureau’s hier wel al op en staan klaar om jouw de meest uitgebreide onderhoudscontracten te laten tekenen. Maar waar moet je precies op letten? En hoe weet je wanneer je toe bent aan een WordPress onderhoudscontract?

In dit artikel gaan we hier verder op in. We zullen uiteenzetten wat er allemaal bij WordPress onderhoud komt kijken en hoe je kunt beslissen of een WordPress onderhoudscontract voor jouw van toepassing is.

Waarom is WordPress onderhoud zo belangrijk?

Zoals ik altijd zeg tegen onze klanten: een website hebben is eenvoudig maar er één onderhouden is een stuk ingewikkelder. Toch is dit één van de meest essentiële onderdelen van het hebben van een website. In een huis woon je toch ook niet, zonder het te onderhouden?

Website onderhoud is dus een belangrijk onderdeel van je business. Je website behoort tenslotte tot de fundering van je bedrijf, onderhoud behoort hierdoor tot 1 van de prioriteiten. Daarbij zorg je hiermee nog voor een aantal andere dingen, namelijk:

 • Met een goed onderhouden website zorg je dat de beveiliging van klantgegevens, bedrijfsgegevens etc op pijl is.
 • Met een goed onderhouden website zorg je voor een snelle laadtijd, iets waarmee je scoort in Google.
 • Met een goed onderhouden website ben je op de hoogte van de nieuwste plugin en thema updates.
 • Met een goed onderhouden website verklein je het bounce percentage van je klanten.
 • Met een goed onderhouden website blijft je website online
 • Met een goed onderhouden website voorkom je errors

Na dit gelezen te hebben hopen we dat het tot je door gedrongen is waarom WordPress onderhoud zo essentieel is voor je bedrijf. Maar aan welk onderhoud moet je allemaal denken? We hebben het hieronder even voor je op een rijtje gezet.

3. Solved the Problem

Zelf WordPress onderhouden?

Leer al onze ins en outs van WordPress onderhoud en upgrade jouw website naar een 2.0 versie met onze GRATIS WordPress training.

Een Must-Do voor eenieder die met WordPress werkt. 

Alle taken op een rij voor een goed onderhouden WordPress website

Waarschijnlijk heb je al een hoop gelezen over alle verschillende onderdelen van WordPress onderhoud. Mocht dit niet zo zijn, dan wijzen we je graag op ons artikel ‘Tipgids WordPress onderhoud’. Hierin staat alles per onderdeel uitgelegd.

In dit schema geven we je weer, wat voor onderhoud je wekelijks, dagelijks, maandelijks en jaarlijks moet plegen aan je WordPress website.

Dagelijkse taken

 • Controleren of de website online is
 • Backup maken van de website (eventueel meerdere keren per dag)

Wekelijkse taken

 • WordPress plugins en backups bijwerken
 • Security scans bekijken of er geen rare activiteiten zijn
 • Plugins controleren op kwetsbaarheden
 • Website controleren op kwetsbaarheden
 • Testen van website en zijn functionaliteiten
 • WordPress Sitediagnose controleren 
 • Malwarescan uitvoeren 
 • Spam en revisies verwijderen
 • Controleren bezoekersaantallen Google Analytics
 • Gebroken hyperlinks opsporen en aanpassen

Maandelijkse taken

 • Afbeeldingen optimaliseren
 • Snelheidtest maken met GTmetrix
 • Database grote schoonmaak.
 • Controleren op sterke wachtwoorden
 • Controleren Google Search Console op fouten
 • Positie in Google controleren via Google Search Console
 • Controleren PHP versie
 • Controleren van de mobiele versie van de website
 • Werken alle contactformulieren
 • Verwijder berichten en pagina’s die in de prullenbak staan

Jaarlijkse taken

 • SSL certificaat vernieuwen
 • Betaalde plugins licentie vernieuwen
 • Hosting en domeinnaam verlengen
 • Beoordelen of er wijzigingen aan de website gemaakt moeten worden

Zoals je ziet, is het onderhouden van een WordPress website geen makkie. Sterker nog, het kan je nog best veel tijd (en geld) kosten.

WordPress website zelf onderhouden vs uitbesteden

Je WordPress website zelf onderhouden lijkt in alle opzichten de meest logische keuze. Eerlijk gezegd denk ik ook dat dit prima kan wanneer je business niet heel groot is, je voldoende tijd hebt, je geen gebruik maakt van klantgegevens en je website slechts een visite kaartje is.

Met onze gratis onderhoudstraining, Video’s, blog berichten en e-books zul je ervoor zorgen dat jouw WordPress website ten alle tijden goed onderhouden is.

Mocht je niet tot deze groep behoren, dan zal het WordPress onderhoud alweer wat meer gevolgen kunnen hebben voor je bedrijf.

Dit betekent natuurlijk niet dat je het niet zelf zou kunnen doen. Er zijn tenslotte genoeg manieren die je kunnen ondersteunen hierbij. Plugins, extra functies en handige tools die je kunt installeren om te zorgen dat jouw website alsnog goed onderhouden blijft.

Toch zijn dit ter gelijker tijd ook de addertjes onder het gras.

WordPress onderhoud is namelijk niet volledig te automatiseren en heeft ten alle tijden een ‘mens’ nodig om dit goed te kunnen controleren. Daarbij hebben al die handige functies ook weer updates nodig waardoor het je uiteindelijk ook meer werk oplevert.

Naast dat een website zelf onderhouden tijd kost, kan het je uiteindelijk ook geld gaan kosten. En dit is niet zo zeer terug te zien op je rekening maar wel in de uren die je investeert in je website onderhoud in plaats van je main business.

Natuurlijk is het uitbesteden van WordPress onderhoud lang niet altijd rozengeur en maneschijn. Nu WordPress 1 van de populairste CMS systemen is, zijn er een hoop bedrijven die je al snel een WordPress onderhoudscontract willen aansmeren. Lees daarom goed in het volgende onderdeel, wat zo een contract allemaal moet bevatten, wil je er echt iets aan hebben.

Wat moet er minimaal in een WordPress onderhoudscontract staan?

Veel WordPress onderhoudscontracten komen direct samen met het aankopen van een nieuwe website. Vaak zijn klanten niet goed op de hoogte van wat voor onderhoudscontract ze nou precies nodig hebben en vertrouwen hierbij volledig op hun webdesigner.

Natuurlijk begrijpen wij van WPsupporters maar al te goed dat je als klant niet overal verstand van kan hebben. Toch vinden we het ook belangrijk dat je een eerlijke uitleg krijgt wat betreft WordPress onderhoudscontracten. Daarom zetten we voor je op een rijtje wat wij aanraden qua onderhoud voor een WordPress site en worden de verschillende specificaties toegevoegd per website soort.

WordPress onderhoudscontract

Minimale WordPress onderhoud voor iedere website:
Cloud backups (minimaal 1x per dag)
Wekelijkse plugin/thema updates
– 24/7 uptime monitoring

Bovenstaande punten zijn nodig voor iedere website. Het is dus belangrijk dat wanneer je opzoek bent naar een goed WordPress onderhoudscontract, deze 3 onderdelen er zeker in staan.

WordPress onderhoud voor bedrijven die werken met persoonsgegevens.
Bijv. Reserveringen, sollicitaties & offerte aanvragen
– Cloud backups (minimaal 2x per dag)
– Wekelijkse plugin/thema updates
– 24/7 uptime monitoring
WordPress security
– Hosting maatschappij met goede Firewall

WordPress onderhoud voor grote bedrijven
Bijv. Gebruik van webshops, memberships & meertalige websites
– Cloud backups (minimaal 4x per dag)
– Wekelijkse plugin/thema updates
– 24/7 uptime monitoring
– WordPress security
– Hosting maatschappij met goede Firewall
– Extra security maatregelen (Bijv. Malware removal)
Snelheidsoptimalisatie

Op basis van deze punten kun je WordPress onderhoudscontracten eenvoudig met elkaar vergelijken. Bevat het contract dat je af wilt sluiten niet al deze punten of ontbreekt er iets? Vraag hier dan altijd naar bij het bedrijf of webdesigner waar je het contract af wilt sluiten.

Soorten contracten
Ook in het land van WordPress onderhoud zijn er wurg contracten in de omgang. Let daarom altijd op de termijn waarin het WordPress onderhoud plaatsvindt aan jouw website. Is het een jaar contract waarbij je pas na een jaar of langer iets kunt wijzigen? (wij horen zelfs van bedrijven dat er 3 jarige contracten bestaan)

Dan kun je je afvragen of je hieraan moet beginnen!

WordPress onderhoud is vaak een ondergeschoven kindje maar is zoals we hierboven vertelde ‘in the end’ erg belangrijk.

Teken daarom nooit een contract waar je eindeloos aan vast zit. Je wilt namelijk altijd dat je WordPress onderhoud kan meegroeien met je business en dat wanneer je ontevreden bent over het WordPress onderhoud, je altijd verder kunt kijken.

Wanneer ben ik toe aan een WordPress onderhoudscontract?

Zoals ik hierboven al aangaf kun je tijdens de beginfase van je bedrijf je website onderhoud prima zelf uitvoeren. Toch is het belangrijk om je te beseffen dat je dit niet eindeloos kunt volhouden.

Want wanneer je bedrijf aan het groeien is, zul je minder tijd hebben voor je WordPress onderhoud. Belangrijk is dat je dit dan overdraagt aan een specialist zodat je niet op een later moment met vervelende gevolgen kom te zitten. Het is tenslotte de fundering van je bedrijf.

Een andere reden voor het uitbesteden van je WordPress onderhoud kan zijn, wanneer je merkt dat je te weinig kennis bezit over WordPress. Veel mensen blijven vaak nog lang aanploeteren en komen hierdoor alleen maar meer in de problemen of het kost hen veel tijd en daardoor dus ook geld. Probeer in dit soort gevallen op een zeker moment te besluiten dat het beter is om je WordPress onderhoud uit te besteden aan een professional.

Welk onderhoudscontract je precies nodig hebt, hangt volledig af van de business die je hebt. Gebruik daarom dit blog bericht om onderhoudscontracten met elkaar te vergelijken en wees kritisch op wat jij echt belangrijk vindt.

WordPress onderhoud uitbesteden

Mocht je na dit artikel vast besloten zijn om een WordPress onderhoudscontract af te sluiten, dan staan wij uiteraard voor jouw klaar.

WPsupporters is een specialist in WordPress onderhoud en tillen jouw website graag naar een hoger niveau wanneer je gebruik maakt van onze service.

Onze WordPress onderhoudscontracten zijn gebaseerd op de belangrijkste onderdelen van het WordPress onderhoud en bevatten daarbij ook nog eens veel voordelige extra’s afhankelijk van wat voor pakket je kiest. Zo bevat ieder contract alleen al 500 euro aan plugins die je er dus bij krijgt.

Daarnaast zijn wij maandelijks opzegbaar en sturen we jouw een wekelijks rapport met al onze werkzaamheden. Zo blijf je altijd op de hoogte van het WordPress onderhoud aan jouw website.

Mocht je ten aanzien van dit alles nog vragen hebben of extra informatie willen, dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met onze voorzitter Remco, via remco@wpsupporters.com.

wpsupporters

Geef ons een beetje support, en deel met belangstellenden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.